Ceviche (vyslovujeme seviče) je peruánské národní jídlo z čerstvého a syrového rybího masa. Je velmi oblíbené v celé latinské Americe od Mexika po Brazílii.
Ceviche je lehký pokrm ze syrové ryby, velmi oblíbený ve Španělsku a Latinské americe. Každá latinská země má svou specifickou verzi Ceviche doplněnou o různé suroviny.
Jako hlavní surovina se obvykle používá žralok, zlak nachový nebo ledovka patagonská. Ryba je nakrájena na malé kousky a marinována několik hodin v citronové nebo limetkové šťávě s nakrájenou cibulí, chilli a bylinkami. Chemický proces, ke kterému dochází během marinování rybího masa v citrusové šťávě, je podobný tomu, co se děje, když se ryba vaří. Maso se stává neprůhledným a pevným. Ceviche se servíruje se na salátovém listu. Jako příloha se podávají vařené batáty a kukuřice
V ČR se Ceviche v posledním letech popularizovalo díky kuchařským show, foodblogům a portálům s recepty. V Café HISPANIOLA vám tento tradiční pokrm latinské Ameriky připravíme tak, jak jsou naši španělští a jihoameričtí kuchaři zvyklí ze své domoviny. Každé ráno kupujeme čerstvé ryby, ze kterých připravujeme Ceviche dle našeho domácího receptu.