Co je dobré vědět než poprvé ochutnáte naše jídla

zapomenete na starosti všedního dne a ponoříte se do latinsko-hispánské pohody.

V HISPANIOLA café nehledejte mexickou kuchyni.

Nezasvěcenému člověku může latino kuchyně splývat s kuchyní mexickou, jedná se ovšem o diametrálně odlišná jídla. Pro mexickou kuchyni jsou typické výrazné chutě, mnoho koření, pálivé omáčky a pokrmy jako burrito, quesadilla, nebo chili con carne. Latino kuchyně je lehčí s důrazem na čerstvost. Jídla jsou lehčí než je tomu u klasické české kuchyně a nepoužívají tak výrazné suroviny jako je tomu u kuchyně středomořské. Člověku zvyklému solit a konzumovat kořeněné pokrmy proto mohou naše speciality připadat méně výrazné.

Zatímco slaná jídla jsou lehčí. Většina našich dezertů Vás překvapí sytou, sladkou chutí. Stejně jako hlavní jídla veškeré pečené i nepečené dezerty jsou opět domácí – bez použití umělých prášků, krémů, šlehaček ve spreji či dalších prefabrikátů. Naši čeští hosté si oblíbili zejména mléčné řezy Tres leches, nebo nadýchaný marakujový krém Maracuja mouse.