Anticuchos

Anticuchos

Moderní podoba jídla byla vytvořena v 16. století a dnes je pokrmem populárním v Peru. Anticuchos (čteme antikučos) jsou špízy s marinovaným masem podobající se například ražniči. Původně se používalo maso z lamy, avšak dnes mohou být vyrobeny z jakéhokoliv druhu...
Ceviche

Ceviche

Ceviche (vyslovujeme seviče) je peruánské národní jídlo z čerstvého a syrového rybího masa. Je velmi oblíbené v celé latinské Americe od Mexika po Brazílii. Ceviche je lehký pokrm ze syrové ryby, velmi oblíbený ve Španělsku a Latinské americe. Každá latinská země má...
Causa limeña

Causa limeña

Je typický a velmi rozšířený předkrm Peruánské kuchyně, který má předkolumbovský původ. Hlavní přísady jsou bramborová kaše, která je ve spodu, navrch a uvnitř proložená tuňákem. Na ozdobu používáme vajíčko, černá oliva a avokádo. Ve starověkém Peru se Causa limeña...
Ají de Gallina

Ají de Gallina

Ají de gallina je klasické peruánské jídlo z paprik ají, kuřecího masa a smetanové omáčky. Tento pokrm se tradičně podává s rýží. Pro jídlo je typická jasně žlutá barva – amarillo – díky slavnému Ají amarillo. Ají de Gallina tvoří základ vyrobený orestováním červené...
Ropa vieja

Ropa vieja

Ropa vieja je pokrm typický pro Španělsko a celou Latinskou ameriku. Je oblíben zejména na Kanárských ostrovech, Kubě, v Kolumbii nebo ve Venezuele. Každá z těchto zemí má svou národní variantu … Ropa vieja je pokrm typický pro Španělsko a Latinskou ameriku. Mimo...